Григор Димитров вече може да разчита и на подкрепа от новия си треньор Данте Ботини и да провежда пълноценни занимания преди старта на Australian open.

Българинът публика снимка в Инстаграм, на която е заедно с аржентинеца и с физиотерапевта Алгис Христов. Цели 14 дни Димитров и Ботини нямаха пряк контакт, след като наставникът бе сред поставените под строга карантина. Ботини влезе в Австралия с полет от Лос Анджелис, на който бяха установени заразени с COVID-19.

Така в рамките на задължителната карантина, Григор тренираше без него в определните за това часове. Двамата са били в постоянна телефонна връзка, а сега вече първата ни ракета ще разчита и на прекия контакт с треньора си при подготовката.

Същевременно първата вечер "на свобода" след карантината бе отбелязана с посещение на японски ресторант от Григор и щаба му, както и приятелката му Лолита Османова.

В началото на следващата седмица световният №19 започва участие на един от двата подгряващи турнира - Murray River Open, от категория 250. Той е поставен под №2 в схемата и ще почива в първи кръг, а във втори ще срещне Андрю Харис или Таро Даниел.

До момента Димитров не е играл срещу нито един от двамата.

При евентуален успех в трети кръг първата ни ракета ще се изправи срещу някой измежду Томи Пол, Камерън Нори, Борна Гойо и Алексей Попирин. На 1/4-финала Димитров може да играе срещу световния №32 Юго Умбер, а на полуфинал - евентуално срещу Феликс Оже-Алиасим.

Чак на финала може да се изправи срещу поставения под №1 в схемата и негов добър приятел Стан Вавринка.