Григор Димитров бе обявен като един от четиримата тенисисти, които ще вземат участие на турнира в мексиканския град Лос Кабос. Това означава, че евентуалното завръщане на Гришо в игра може да се състои по-малко от месец, след като той бе заразен с COVID-19.

"Бъдете много внимателни, защото предстои невероятна седмица, изпълнена с много изненади", написаха организаторите на надпреварата, а освен Димитров, като участници в Cabo Legends Championship между 20 и 25 юли са посочени още Фелисиано Лопес (Испания), Фабио Фонини (Италия) и Диего Шварцман (Аржентина).

Шварцман и Фонини са шампиони от последните две издания на надпреварата, докато Фелисиано Лопес игра финал в първата година, в която мексиканците организираха състезанието - 2016.

По принцип Димитров бе обявен като участник в тазгодишното издание на турнира още в края на февруари, но след това плановете се промениха заради коронавируса.

Все още няма информация дали в Лос Кабос наистина ще се проведе тенис турнир или пък организаторите са решили да действат онлайн, както се случва вече няколко пъти по време на пандемията.