Григор Димитров участва в промоционално видео за предстоящия турнир ATP Cup в Австралия през януари.

Там той ще води българския отбор, в който са още Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

Съставът бе избран от Гришо, който е играещ капитан и първа ракета на нашите. Той ще опита да събере тима и по-рано в нещо като тиймбилдинг преди участието на състезателите в отборната надпревара.

Във видеото, Димитров споделя:

"Аз съм тенисист, но преди всичко искам да съм добър пример за семействата и децата. Да знаят, че могат да постигнат всичко, без значение откъде са. Нужно е само да работиш здраво и да имаш воля.

Още от ранна възраст аз бях много отдаден на тренировките. Когато бях на 10 или 11 години, осъзнах, че това е нещото, което ми е писано да правя.

Мисля, че семейството ми ме възпита по много добър начин. Родителите са моята голяма подкрепа. Не бях претенциозен - трябваше ми само тенис корт и ракети, за да бъда щастлив.

Когато пробих в Тура, не бях готов нито физически, нито психически. Едва когато реализирах някои големи победи, започнах да изпитвам респект към опонентите, към играта, към себе си."

Думите на Гришо идват на фона на кадри с български фенове, които го следват из кортовете по цялата планета.

На 3 януари започва надпреварата, а България стартира с мач срещу Великобритания. Другите ни съперници са Молдова (5 януари) и Белгия (7 януари), а ако сме на едно от първите две места в групата, отиваме в елиминациите.

Мачовете на нашите са в Сидни.