Ник Кирьос предупреди, че вече е избрал следващата си професия след тениса.

Австралиецът, който не спира да прави заглавията на медиите не само в родината си, има план да се впусне в света на професионалните геймъри, когато навърти 10 години в ATP тура.

Ексцентрикът от Канбера е в мъжкия тенис на най-високо ниво от 2013-а, което значи, че след 3 години можем да очакваме да прибере ракетата в килера. И да хване джойстика!

Кирьос, който е лице на Playstation, обяви във видео при промотиране на новото чудо PS5, че бъдещето му е отдавна планирано.

"Аз съм най-добрият геймър в тура - това е ясно - каза Ник. - Други момчета си мислят, че са много добри, но не са. Всеки спортист има високо самочувствие и това ги заблуждава. Аз съм истински добър.

Когато направя 10 години като професионален тенисист, отивам в геймърството. Имам потенциал да успея там, мотивиран съм и играя винаги с огромен хъс.

Реално, мотивацията ми, когато съм с джойстика, не отстъпва на тази на корта и сега. Изобщо не съм щастлив, когато губя. Понякога ми трябват 10-15 минути, за да се успокоя."

Кирьос не е играл от година, но увери феновете си (тенис феновете):

"Никога не съм бил в по-добра форма. Тренирах сам, готвих се през цялото време на изолацията. Ще съм на много високо ниво, когато се завърна към мачовете през януари."

Ник отказа да пътува извън Канбера след март 2020-а заради риска от зараза и остана да тренира в дома си.

"Това време страшно много ми помогна, починах си и си върнах глада за тенис - казва австралиецът. - Преди да дойде паузата, аз бях намразил ракетата и корта. Не исках да ги виждам."