Вчерашният дъжд над Барселона съвсем разбърка програмата на клей турнира в града, а Григор може да бъде принуден да играе два мача в рамките на днешния ден.

Всъщност целта е той да играе втори мач, защото това означава продължаване към следващия кръг, но първо той има недовършена задача срещу аржентинеца Федерико Кориа.

След няколко спирания двамата докараха нещата до 4:6, 6:3, 4:3 в полза на Григор, като решителните няколко гейма от последния сет трябва да бъдат доиграни днес около 14 часа българско време.

Турнирът в Барселона и мачовете на Григор може да наблюдавате по MAX Sport 1 HD. Вижте видео от мача срещу Кориа.

Ако Григор успее да затвори мача с нужните му два гейма, той ще продължи към третия кръг, където го очаква мач срещу Стефанос Циципас или Иля Ивашка от Беларус.

Двамата също не успяха да довършат нещата вчера заради дъжда, но предвид убедителния аванс от 5:1 и далеч по-сериозната класа вярваме, че потенциалният противник на Гришо е именно Циципас.

Ако има втори мач за Гришо, то той ще бъде последен в програмата на корт "Рафа Надал", като при нормално време и без усложнения заради дъжда, би трябвало да започне около 20 часа.

Днес тенис програмта в родния ефир е изпъстрена не само с турнира в Барселона, но и с този в Белград, а повече вижте на МАXSport.live.