Цветана Пиронкова е дала два отрицателни теста за COVID-19 и вече е провела първата си тренировка в Австралия преди участието си на Australian Open.. След пристигането ѝ в Мелбърн имаше информация, че българаската тенисистка е под карантина в хотела си заради случай на коронавирус на човек от нейния полет, но сега сама опроверга това.

"За щастие в нашия самолет не е имало пътници, които да са дали положителен тест за коронавирус. За това, макар и с ден закъснение, проведох първа тренировка днес", заяви Спортист №1 на България, цитирана от dsport.

"Вече преминахме два теста и очакваме нови такива на всеки два дни. Мерките се спазват изключително стриктно и безкомпромисно. Има и състезатели в много по-сложна ситуация - с пълна забрана за излизане от стаите, въпреки отрицателните си тестове", допълни още Пиронкова, която никога в кариерата си не е успявала да премине втори кръг при участията си на австралийския турнир от Големия шлем.

"Организаторите се опитват да им осигурят максимално много удобства, но за момента не се очертава здравните власти да им позволят да излязат от стаите си по-рано. Надявам се нещата да се нормализират до няколко дни и всички да получат възможност за адекватна подготовка преди турнира", сподели пловдивчанката, която си осигури квота за основната схема на Australian Open след успешен рейд в квалификациите, провели се в Дубай.