Тоалетните почивки на Стефанос Циципас след загубен сет станаха една от основните теми на тазгодишния US Open.

Гръцкият талант направи два престоя в тоалетната по 10 минути в мача си срещу Анди Мъри в първия кръг, а във втория срещу Адриан Манарино престоя 8 минути след загубен сет, за да спечели следващия с 6:0.

Световният №3 коментира, че не вижда нищо лошо в поведението си, поради факта, че правилата позволяват подобни прийоми. Неговите опоненти обаче смятат, че това не е правилно от морална гледна точка.

След снощния си мач с испанеца Алберт Рамос, Александър Зверев отново бе запитан за случката с Циципас. Двамата играха на полуфинал на Мастърса в Синсинати и тогава гъркът отново прибегна до дълга почивка между сетовете, което вбеси германецът.

"Вижте, наистина не искам да говоря за това отново. Вече казах каквото исках и майка ми ме посъветва да не говоря за никого, но правилата на ATP трябва да се променят. Много е дразнещо да спечелиш сет и да чакаш опонента си 10 минути да стои в тоалетната. В мач с голям интензитет тялото ти се охлажда и трябва след това да го загряваш 6-7 минути. Много е трудно да се върнеш на предишното си ниво.

Вчера (срещу Манарино б.а.) той отново го направи. Не можете да си представите как се чувстват другите играчи, когато той прави това, връща се и печели с 6:0", заяви Саша на пресконференцията.

Не закъсняха и шегите с Циципас. След като страстите от мача им в първи кръг отминаха, Анди Мъри се пошегува, че Джеф Безос два пъти по-бързо стига до космоса спрямо времето, което Стефанос прекарва в тоалетната.

Американката Слоун Стивънс, която спечели турнира през 2017-а, също призова за промяна в правилата, тъй като и тя се е сблъсквала с такива съпернички.

Позволи си и да се пошегува с Циципас: "Кое му отнема девет минути в тоалетната? Какво толкова правиш там? Имаш ли нужда от помощ? Мога да дойда да помогна".