Гордата визитка на Дионте Уайлдър, който е непобеден на професионалния ринг, получи малко петънце в история, която досега светът не бе чувал.

Разказа я Дилиън Уайт, претендент за титлата на Бронзовия бомбардировач във версия WBC в тежката категория.

Британецът, роден в Ямайка, даде голямо интервю пред "Sky Sports" и хвърли ръкавицата към Уайлдър за бой за пояса. Но освен традиционните боксови закани, изречени с пиперлив език, Уайт разказа любопитната история от преди години. 

Снимка: Getty Images

"Случи се на един от лагерите на Владимир Кличко преди поредния му бой за титлата - разказва боксьорът. - Украинецът имаше навик да събира за спаринг топ таланти в бокса, някои от най-добрите млади професионалисти. Аз самият съм бил част от такива лагери, както и Антъни Джошуа. Влад просто обичаше да се тества в реална обстановка преди самия мач. В онзи случай Уайлдър бе срещу него в спаринг, а тренировъчната зала беше пълна.

Спомням си го като днес - Кличко отстъпва, сменя водещия крак, прави ескиваж, още един, после пласира лек удар с дясната ръка в тялото, а след това ляв прав в брадата. Уайлдър не беше готов. Просна се на пода, напълно неподвижен, даже се уплашихме. Това не беше нокдаун, това си беше брутален нокаут. Имаше и предистория, Дионте опитваше да ядоса Владимир, държеше се предизвикателно и дори - арогантно."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Естествено, случката е в миналото и едва ли има значение в наши дни за статута на Бронзовия бомбардировач.

Самият той е с репутацията на най-кошмарния нокаутьор в тежката категория с 42 победи от 43 влизания в професионалния ринг, от които 41 - със завършващ удар преди последния гонг.

Историята - ако е напълно истинска, се е разиграла преди 7-8 години, когато Уайлдър бе в Европа за няколко месеца и дори се боксира в Англия. Той спечели титлата едва през 2015-а, а дотогава минаваше за един от най-обещаващите таланти в категорията.

"Аз не се плаша от Дионте - продължава в интервюто Уайт. - Разказвам това не, за да го уязвя, а да покажа, че той не е непобедим. Няма нищо страшно в него, готов съм да се бия срещу шампиона още утре."