Треньорът на ЦСКА Александър Попов прие наградата с усмивка.

"Награждават ни от Любителската лига за издигане на моралните ценности в спорта. Очевидно това, което правим, все пак се вижда - в тази лига играят над 500 състезатели", каза Попов при представянето на наградата пред волейболистите си.

ЦСКА заслужи наградата с всичко, което направи през 2011 година. Отборът, воден от Александър Попов, постигна три победи в Шампионската лига миналия сезон, а след това игра на полуфинал в CEV Cup.

"Въпреки всички трудности пред себе си ЦСКА показа, че истинските ценности в спорта като морал, воля за победа, себераздаване и спортсменски дух, все още имат стойност", каза председателят на Volley Mania Цветелин Андреев.

"Златна мрежа" се връчва за първи път. Организаторите на Volley Mania имат желание да отличат хората или клубовете, които работят за достигането на по-високо ниво на спорта в България.

"Решихме, че ще е хубаво да покажем на тези волейболисти и треньори, че имат своето важно място в тази област и че оценяваме усилията им. Надявам се наградата да стане традиционна и с времето да добие престижна стойност", обясни Андреев, цитиран от Гонг.

"Златна мрежа" за 2011 г. ще получи и селекционерът Радостин Стойчев. Той ще бъде награден при връщането си в България.