"Отстрани видях много хубава игра от нашите момчета. Бореха се за всяка една топка, имаха страхотно желание", коментира националът, който все още се възстановява от травмата си.

"Тези които получиха шанс от Плачи, също играха на ниво. Това е хубаво за самочувствието и колектива най-вече. Надявам се да израстваме оттук нататък, защото това е отборна игра."

"Не обичам да отличавам никого, който влезе, даде максимума от себе си. Това не е моя работа, а на треньорския щаб. Мачът беше на високо ниво за нашия отбор. Не бива да забравяме, че португалците не са на нивото на САЩ, Франция и Аржентина. Все пак е добре, че мачкаме и отбори като тях."

"Определено португалците не разполагат с добър сервис като Аржентина и Франция. В следващия мач ще се види дали имаме особени проблеми или нямаме. За нас винаги е било проблем посрещането на сервиса с отскок. С много работа може да докараме нещата до по-малко брак. С труд всичко се постига"

"Вижда се, че хората ни обичат, дори в такива приятелски мачове ни подкрепиха."

"Днес на тренировката за първи път пипнах топката след месец и повече пауза. Лека-полека, стъпка по стъпка се връщам.", завърши той, цитиран от Гонг.