Двубоят се игра пред препълнената зала "Арена Армеец София", която побра 12500 зрители, което е рекорд по гледаемост на волейболен мач у нас.

Отличната тактика и чудесната блокада бяха в основата на успеха. Волейболистите на Камило Плачи буквално взривиха публиката с отиграванията си. Феновете от своя страна изпяха химна на България преди началото на мача и създаде невероятна атмосфера.

Българите спечелиха първата част с 25:18 точки. Националите ни натрупаха аванс от 6 точки още в самото начало, а без да рискуват прекалено много на сервис успяха да затруднят съперника.

При първо техническо прекъсване резултатът бе в полза на "трикольорите" - 8:4. След грешка на съперника се стигна и до огромната за този спорт разлика от 16:7 точки. Аржентинците обаче бързо започнаха да стопяват разликата до 17:12, а след това и за 19:15. Благодарение на няколко точки на Цветан Соколов в най-важните моменти в края на гейма, "трикольорите" ни съумяха да запазят преднината и затвориха първата част при 25:18 след точка, отново дело на Цветан Соколов.

Националният ни тим срещна много по-сериозен отпор от съперника във втория гейм, но все пак спечели отново с 25:21.

Частта започна по коренно различен от първия начин. Аржентинците успяха да вземат преднина още в началото и при първото техническо прекъсване вече водеха с 2 точки разлика за 8:6.

Две поредни точки на Цветан Соколов доведоха срещата до равенство 8:8. Аржентинците отново си върнаха преимуществото и натрупаха най-голямата до този момент на мача преднина от 3 точки за 12:9. Волейболистите ни съкратиха преднината на аржентинците до една точка за 18:17. Българският блок отново проработи великолепно срещу Кастелани за 19:19 точки, а страхотният Георги Братоев обърна развоя за 20:19.

Играчите на Вебер обаче отново взеха преднина за 21:20. След чудесни отигравания на блок за България, две от които на Светослав Гоцев, се стигна до 24:21, а след това България затвори частта при 25:21 точки.

Трикольорите ни поведоха в началото на и на третата част. Валентин Братоев, който се включи в средата на мача даде добра заявка за следващите срещи, а Цветан Соколов заслужи аплодисментите на публиката и в този гейм.

Двата тима се оттеглиха на техническо прекъсване при 8:5 точки. А след това отличната игра на националите ни продължи. Блестяща атака на двамата братя Братоеви завърши с точка за България за 13:7, а второто техническо прекъсване бе при 16:9. Преднината на националите ни стигна до 8 точки, а отличното посрещане, добрата атака и разбира се, блок, доведоха мача до неговия край за 25:16.

Камило Плачи заложи на следния състав:

Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев и либеро Теодор Салпаров.

Салпаров: С тази игра ни чакат добри времена

Плачи: На правилен път сме, никъде по света няма такава публика


Любо Ганев: Всички играха добре срещу Аржентина

Проследете мача България 3:0 Аржентина в подробности.