Хокейният Бундестим е на полуфинал, където го чака шампионът Канада, но планът за тези игри и без това вече е преизпълнен. Германците бяха аутсайдер и в плейофа за място в четвъртфиналите, но победиха пак с продължение Швейцария.

Сега водиха с 2:0 до старта на третата третина и изглеждаха солидни срещу "тре крунур", считан за потенциален финалист от експертите. Все пак в заключителните 20 минути хокейната сила Швеция се вдигна срещу германския съперник, който никога не е печелил голямо първенство в този спорт.

И настана хокейна лудост - четири попадения в последната третина, като шведите изравниха от 1:3. И при 3:3 след 60 минути изглеждаше, че логиката все пак ще се появи в залата в Корея и фаворитът е минал през най-трудното.

Но победно попадение на Патрик Раймер 90 секунди след старта на овъртайма прати аутсайдера на полуфинал в петък срещу Канада. Другата двойка е Чехия - Олимпийски атлети от Русия.

Немците имат два медала от олимпиади, последният е от 1976-а в Инсбрук, където странен регламент им дава бронз, въпреки че са с равен актив с Финландия и САЩ. При това на онези игри сили като Швеция и Канада изобщо не участват. Германия няма полуфинал от тогава, като на последните три игри бе на осмо, десето и единадесето място.