Американската звезда пропусна врата в слалома, след като бе лидер в първия манш в спускането. Вон крещеше от яд, носеща номер 13 на екипа си - този път действително фатален.

Това бе последният старт на олимпиада за голямата скиорка, която вече е на 33 години. "Няма да имам сили за още четири", каза Линдзи още преди старта в комбинацията.

Швейцарката Мишел Гизин спечели олимпийската титла, която е първа за нея. Световната вицешампионка завърши за 2:20.90 минути след трето време в спускането за 1:40.14 минута и солидно каране и в слалома за 40.76 секунди.

Среброто остана за Микаела Шифрин от САЩ, завършила на 97 стотни от секундата зад шампионката. В Пьончан тя вече взе титлата в гигантския слалом.

Трета на 1.44 секунда финишира световната шампионка в комбинацията Уенди Холденер (Швейцария). Тя беше десета след спускането, но с най-бързо време в слалома си осигури второ олимпийско отличие в Корея.

Рагнхилд Мовинкел (Норвегия), която беше втора след спускането, остана четвърта в крайното класиране на 1.73 секунда и не успя да вземе нов медал след сребърните отличия в спускането и в гигантския слалом.