Рано тази сутрин 15-годишната фигуристка от Ижевск представи прекрасна волна програма и благодарение на аванса си от кратката успя да измъкне златото от ръцете на считаната за фаворитка своя сънародничка Евгения Медведева.

"Радвам се, че успях да покажа всичко, което сме работили в треньорите. А ние наистина положихме много голям труд. Ще запомня завинаги тази олимпиада", добави Загитова.

Тя заяви още, че преди волната програма е чувствала, че няма право на грешка.

"Това ми даде стимул, но и вълнение. Излязох на леда, а ръцете ми трепереха, но тялото ми беше запомнило всичко, което съм правила на тренировки. И то само направи всичко", коментира олимпийската шампионка.

Сребърната медалистка Евгения Медведева каза, че във волната програма е оставила изцяло сърцето си на леда и не съжалява за нищо.

"Във волната програма се представих подобно на Ана Каренина във филма - с увереност, исках да оставя всичко от себе си на лед. Днешният ден ще остане в паметта му. Не съжалявам за нищо", заяви Медведева.

Двете руски фигуристки ще застанат една срещу друга отново на Световното първенство, което ще се проведе от 19 до 25 март в Милано.