Шведите в състав Пепе Фемлинг, Йеспер Нелин, Себастиан Самуелсон и Фредрик Линдстрьом триумфираха в надпреварата, след като Линдстрьом показа желязна психика на последната стрелба и само с един допълнителен патрон тръгна с 40 секунди аванс по финалната обиколка пред представителя на Норвегия Емил Хегле Свендсен.

Състезателите на "Тре крунур" използваха само седем допълнителни патрона за четирите си поста и финишираха с време 1:15.16,5 часа. Така те донесоха първия медал за страната си в тази дисциплина от Олимпийските игри в Албервил през 1992 година. 

Със сребърните медали останаха викингите от Норвегия. И пак, както в Сочи, за втора поредна Олимпиада, биатлонистът, който не издържа бе Емил Хегле Свендсен. Той не успя да се справи с мишените при стрелбата си от прав и влезе в наказателната обиколка. Норвежецът остана на 40 секунди зад Линдстрьом, като до финала разликата достигна до 55,5 секунди. Все пак малка утеха за викингите е, че се върнаха на подиума, след като провалът в Сочи бе още по-голям - тогава Свендсен пак влезе в кошарата и норвежката щафета остана на четвърто място.

Бундестимът взе бронзовите отличия, въпреки че германците завъртяха три наказателни обиколки и използваха 10 допълнителни патрона. Този път Симон Шемп и Бенедикт Дол не издържаха на напрежението. 

Шестицата допълниха отборите на Австрия, Франция и САЩ, като "петлите", чийто трети пост Мартен Фуркад въртя наказателна обиколка, завършиха на над 3,20 минути отстояние от победителите.

Очакванията за най-добро българско представяне в турнира по биатлон в Пьончан също не се случиха. Виновникът бе считаният за най-добър и най-опитен в състава ни - Красимир Анев, който тръгна на първи пост. Анев провали цялата щафета, след като направи наказателна обиколка при втората си поява на рубежа, а след това загуби 40 секунди по финалната обиколка.

Така Антон Синапов пое по своя пост със закъснение от 1,36 минути. 24-годишният чепеларец направи много добро състезание, като предаде щафетата на Димитър Герджиков със загуба от само 43 секунди. За съжаление третият ни пост също не се справи на стрелбата от прав и влезе в "кошарата" за наказателна обиколка, след което бе спрян от съдиите.

Така четвъртият ни пост Владимир Илиев изобщо не стартира и за първи път през този сезон мъжката ни щафета не завърши състезанието.

В официалното класиране България е на 16-то място от 18 отбора.