Това заяви пред БНТ биатлонистът ни Красимир Анев след края на своя пост в мъжката щафета на 4 по 7,5 км на Олимпийските игри в Пьончан. 

България се класира на 16-о място от 18 възможни, единствено пред Казахстан и Словакия, като само тези три щафети не завършиха, защото бяха застигнати.

Анев, който стартира на първи пост, направи наказателна обиколка, а по последните си 2,5 км загуби над 40 секунди. 

"Не издържах на напрежението. Може би заради това, че тази е последната ми олимпиада. Далеч не показах това, на което съм способен. Не мога да издържа това, което се случва. Сигурно ще е последна олимпиада за мен. Все пак годините напредват", допълни 30-годишният самоковец.

Антон Синапов, който пое щафетата след Анев, заяви, че в спорта така се получава.

"Понякога печелиш, понякога губиш. И ние сме имали своите хубави класирания. Ето, миналата година на Световното първенство успяха да ни се получат нещата. Но тук нямахме късмет. Проблемите при нас са изключително много. Може би един от най-големите е, че ние сме една от държавите, които се борят с малко финансиране. Просто няма как да работим професионално", коментира Синапов.

Димитър Герджиков пък призна, че грешката, която направи на рубежа и заради която влезе в наказателната обиколка, е била изцяло негова.

"Състезателите около мен се справиха, грешката в стрелбата е изцяло моя. Поемам вината си. Съжалявам, че не можахме да оправдаем очакванията. Извинявам се пред целия отбор и пред цяла България... От октомври сме в чужбина, далеч сме, психически вече е много. Иначе напрежение в отбора не мога да кажа, че има, всичко е нормално. Относно подготовката преди Олимпиадата - това е въпрос, който трябва да бъде отправен към треньорите", заяви Герджиков, който бе спрян от съдиите, след като излезе от "кошарата".

Четвъртият ни пост Владимир Илиев пък изобщо не стартира.

"Всичко не приключва с това. Надявам се да запазим силен отбор и за следващата олимпиада, макар че е доста далеч. Очаквах повече от себе си. Но явно за момента така сме подготвени... Оттук нататък гледам година за година. Ще видим - може да се стигне и до следваща олимпиада", каза 30-годишният ни биатлонист от Троян.