Първо в Пекин, а после в София плъзна информацията, че спринтьoрката Тезджан Наимова е дала положителна допинг проба и няма да пътува за Пекин, съобщава вестник "7 дни спорт".
Появиха се две версии по случая. Според първата състезателката на Стойко Цонов е хваната с допинг на стартовете за Купа Европа на 21 и 22 юни в Истанбул (Тур). Втората версия гласи, че това са слухове, които имат за цел да дискредитират леката атлетика, а техен първоизточник е треньорът Георги Димитров.
Три от състезателките на Димитров в момента изтърпяват наказание за употреба на допинг. Това са Ваня Стамболова, Венелина Венева и Теодора Коларова. В някои информации бе намесено и името на тройния скачач Момчил Караилиев. "Чувствам се страхотно. Утре (б. р. днес) летя за Пекин. От вас чувам за тези слухове", коментира Момчил специално за "7 дни спорт". В крайна сметка се оказа, че тревогата е фалшива и цялата лекоатлетическа група ще излети за китайската столица. Президентът на федерацията Добромир Карамаринов бе лаконичен. "Чух някакви неща, но не се готвя да коментирам някакви си слухове", сподели той. Атлетите заминават днес в 15,10 ч.