На 07.03.2008 г. около 17.35 ч. непосредствено след края на футболната среща между отборите на ПФК "Берое – Стара Загора и ПФК "Нафтекс" – Бургас в района на кръговото движение на площад "Берое" привърженик на отбора-домакин е хвърлил камък в посока на отпътуващият автобус "Сетра" с агитката на гостуващия отбор. В този момент автобусът спрял, при което пътуващите в него привърженици на "Нафтекс" са счупили стъклата на вратите и направили опит да слязат и да се саморазправят с феновете на "Берое". От автобуса са хвърлени бомбички, метални и дървени предмети по феновете на отбора-домакин.
Благодарение на бързата намеса на полицията, ескалирането на конфликта е предотвратено. За изясняване на случая в РУ на МВР – Стара Загора са отведени група лица, намирали се в непосредствена близост до мястото на инцидента. Автобусът с привържениците на "Нафтекс" е изведен в края на града, където е извършен оглед. От превозното средство е иззет своеобразен арсенал – палки, бухалки, ножове, боксове, самоделни пиротехнически изделия и бутилки със запалителна течност и алкохол. Петима от феновете на "Нафтекс", които са счупили стъклата на автобуса, отправяли обиди към служителите на реда и не са изпълнявали полицейските разпореждания, са задържани за 24 часа и са им съставени актове. Установена е и самоличносттта на привърженика на ПФК "Берое", хвърлял камък по автобуса, на който също е съставен акт за спортно хулиганство.
Ден по-късно Районният съд в Стара Загора наложи административни наказания на лицата – съответно:
- на 17 и 16- годишен младеж от Бургас – глоба в размер на 200 лв. и 2 години забрана да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина; - на С.С. (18) от Бургас – глоба в размер на 1000 лв. и 2 години забрана да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина; - на 17-годишен младеж от Бургас – глоба в размер на 300 лв. и 2 години забрана да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина; - на Х.Ж. (26) от Айтос – глоба в размер на 1000 лв. и 2 години забрана да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина; - на Г.Г. (18) от Стара Загора – глоба в размер на 500 лв. и 2 години забрана да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина.
Установено е и участието в инцидента на един непълнолетен старозагорец. Материалите за неговото нарушение ще бъдат представени пред МКБППМН. За нанесените по автобуса щети е образувано досъдебно производство.