Това е пета поредна победа на Юнайтед във Висшата лига и след нея тимът на Алекс Фъргюсън има преднина от шест точки пред втория Ливърпул, като двата отбора в момента са изиграли по равен брой срещи и до края им остават по 4 мача. Мидълзбро пък остана на предпоследното 19-о място с 31 точки, на три точки зад 17-ия Хъл Сити.
Мениджърът на Юнайтед Алекс Фъргюсън направи доста промени в състава в сравнение с двубоя от Шампионската лига срещу Арсенал в сряда. Джони Еванс замени невъзстановения Рио Фърдинанд в центъра на защитата, Кристиано Роналдо, Андерсон и Тевес останаха на пейката, а Майкъл Карик не попадна в групата.
След равностойно начало на срещата "червените дяволи" постепенно взеха инициативата. В началото Рууни опита на няколко пъти с далечни удари да застраши вратата на съперника, но неуспешно. В 22-ата минута Мидълзбро стигна до опасно положение, след като Алиадиер бе изведен от Кинг, но изстрелът му бе избит от Бен Фостър, който бе заменил Ван дер Сар. Малко по-късно гостите поведоха. Райън Гигс откри резултата с хубав удар от границата на наказателното поле. Преди топката да стигне до Гигс останаха съмнения за нарушение на Македа. Нова спорна ситуация имаше в 30-ата минута, когато топката срещна ръката на Неманя Видич в наказателното поле на Юнайтед.
В следващите минути темпото намаля преди тимът на Фъргюсън да осъществи нов натиск в самия край на полувремето. Прекрасен пробив на Бербатов отдясно завърши с отлично подаване за Скоулс, но халфът стреля неточно. Секунди по-късно вратарят на Боро Брад Джоунс трябваше да излиза далеч от наказателното поле, за да изби топката от краката на Бербатов.
Манчестър Юнайтед доминираше в вачалото на второто полувреме. Първо Рууни проби отляво и намери Македа на отлична позиция, но младият италианец стреля покрай вратата. В 51-ата минута отново Рууни бе в центъра на събитията. Английският национал намери прекрасно Парк Джи Сун и кореецът с точен диагонален удар не остави шансове на Джоунс, като направи 0:2 и до голяма степен сложи край на интригата. До края на срещата Мидълзбро много рядко стигаше до вратата на съперника, а Юнайтед можеше да увеличи преднината си, като Рууни, О`Шей и влезлият като резерва Тевес не се възползваха от добри ситуации.