"Изиграх последния си мач за АСВЕЛ. Говорих с треньора Пиер Венсан, дали да играя и в този двубой, но не исках да развалям празника в Страсбург, и не исках да разочаровам феновете," заяви след победата на АСВЕЛ Паркър.

"Искам да благодаря на цяла Франция, на френския баскетбол, на АСВЕЛ. Беше невероятно изживяване, и може би няма никога пак да почувствам нещо такова. Щеше да е хубаво ако мачът ни във вторник, срещу Остенде в Еврокъп, беше домакинство, за да мога да се разделя с феновете ни тогава, но за съжаление сме домакини чак на 6 декември, и е невъзможно да остана до тогава," обясни гардът на Сан Антонио Спърс, цитиран от Гонг.

Паркър призна, че е останал малко изненадан от споразумението между играчи и НБА за спиране на локаута, и че дори е бил планирал Коледата си във Франция.

"Време е АСВЕЛ да започне да играе добре и без мен, и без Рони Туриаф. Всеки трябва да поеме своята отговорност. АСВЕЛ трябва да се върне в реалността, но аз вярвам в този отбор," завърши Тони Паркър, който освен всичко друго, е и собственик на тима.

Паркър не пристигна в София заради контузия, и АСВЕЛ загуби от Лукойл Академик. Българския шампион ще върне визитата в Еврокъп в последния мач от група D на 20 декември, а без големите звезди на тима – Паркър и Туриаф – шансовете на Лукойл да излезе от групата продължават да растат.