Шпорите смазаха Далас Старс със 129:91, като Дани Грийн постави личен рекорд от 25 точки.

Срещата ще се запомни и с това, че първи мач след дълго лечение на контузия изигра Дирк Новицки. Германският център влезе в края на първата четвърт, като навъртя общо 20 игрови минути. За това време той вкара 8 точки и взе 6 борби.

Това постижение също е рекорд за тима, който води с баланс 21/8 в Югозападната дивизия.

Маверикс регистрираха трета поредна загуба, а Дарън колисън беше най-резултатен в техните редици с 15 точки.

Лос Анджелис Клипърс постигна 13-а поредна победа, което е клубен рекорд. Този път те разгромиха Финикс със 103:77, като Блейк Грифин вкара 23 точки.

Клипърс, които без никакво съмнение правят най-силния сезон в историята си, водят в Тихоокеанската дивизия с 21 победи и 6 поражения.

Крис Пол добави 17 точки и подаде 13 асистенции за победителите, които регистрират и шеста поредна победа като гости.

Финикс закъса сериозно в Западната конференция и допусна 17-о поражение в 28 мача. Джаред Дъдли се изяви за Слънцата с 19 точки, но проблемите дойдоха в края на първото полувреме. Тогава домакините от щата Тексас неуспяха да вкарат точка повече от пет минути и половина.

Бруклин се наложи над слабака Филаделфия с 95:92. Тимът, който се премести от Ийст Ръдърфорд, има 14 победи и 12 загуби за 2-ото си място в Атлантическата дивизия. Джо Джонсън завърши с 22 точки, а Джералд Уолъс с 14 и 9 борби.

Лидерът в тази дивизия Никс драматично спечели у дома с Минесота- 94:91, след като стигна до късен обрат. Кармело Антъни блесна в началото и в каря на срещата, като най-напред вкара три тройки, а в последните минути сам заби 8 последователни точки. Общият му актив е 33 за мача, а 19 от тях бяха нанизани в последната четвърт.

Иначе Джей Ар Смит му партнираше с 19 точки, а Никс ще гостуват на Лейкърс точно на Коледа в един от най-очакваните мачове, информира БТА.