Промоутърът Боб Аръм, една от най-големите фигури в бокса, даде някои подробности около преговорите за мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев.

Импресариото, който през последните пет десетилетия е работил с имена като Мохамед Али, Джордж Форман, Флойд Мейуедър и Мани Пакиао, сега се грижи за делата на Тайсън Фюри, Кобрата и още елитни състезатели, като шеф на агенция Top Rank.

"Пулев - Джошуа е на финалната права - поясни Аръм пред подкаста TALKBOX. - Очакваме до края на седмицата окончателните детайли от хората на Ей Джей. Еди Хърн и екипът му разглеждат доста варианти за място. Именно това е последната подробност, която предстои да уточним."

Лондон е вариант №1 за британците, докато у нас излезе информация, че мачът е насрочен за Истанбул. Според Аръм обаче, няма решение за арената, на която да е боят. Ето още от легендарния промоутър:

"Ние от Top Rank видяхме каква организация може да направи за такъв шампионски мач Китай. Видяхме как се правят нещата и в Саудитска Арабия, където Джошуа се би с Руиз, а знаем отлично какво могат за една боксова гала британците. В Щатите също всичко е ясно, но нито Ей Джей, нито Пулев биха харесали такъв вариант - за САЩ. Сигурен съм, че арената ще бъде подходяща и ще видим голям мач."

Според Аръм обаче, в момента щабът на Джошуа води и паралелни преговори, като срещата с хората на Олександър Усик не е случайна.

Разговорите там са за това асоциацията WBO да не принуждава Антъни да овакантява титлата, докато се изправи срещу претендента на IBF Пулев.

А просто Усик да остане следващият опонент, като британецът защитава и този си пояс срещу украинеца, но в по-следващ момент хронологично.

"Антъни няма да остави нито една титла, забравете - каза Аръм. - Той ще се бие поред с всеки срещу него."