Нейков огледа залата и изрази задоволството си от извършения ремонт.

"Изискванията са спазени, уникална зала за тренировки. Мисля, че имаме реални основания да си мислим за медал от олимпийските игри. Инвестицията за ремонта е направена от Национална спортна база и е в рамките на 150-200 хиляди лева по предварителни данни", обясни министърът.

Той коментира скандала между БФСпортна стрелба и двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева.

"Позицията на Министерството е ясна и категорична. До 12 март се изчакват документите за отчитане на Федерацията по спортна стрелба. Очакваме отчет за изминалата година. Ако това не бъде направено в срок финансирането на федерацията и клубовете ще бъде спряно", уточни Нейков.

Вижте видео от изказването на министър Нейков за Мария Гроздева

"На днешна дата не знаем дали решението за отстраняване на Мария Гроздева е валидно, как точно са гласували за отнемането на лиценза на клуба. Ясно е едно - състезателите, които водят олимпийска подготовка, ще бъдат финансирани за нея, всичко ще бъде нормално. Мария Гроздева си е заслужила абсолютно всичко, заслужила си е подготовката и ще я получава, без да има компромис", обеща министърът.

Свилен Нейков коментира и срутилият се балон на "Българска армия: "Ползвателите не са спазвали процедурите за употреба на балона на ЦСКА", разкри той.

Тренировъчното съоръжение на стадион "Българска армия" се срути в края на миналата седмица, като за щастие това се случи през нощта, когато няма никой вътре.

"Трябва да се изяснят причините за падналия балон на ЦСКА. Ползвателите не са спазвали процедурите за употреба на съоръжението. Те обаче не подлежат на санкция, защото ние сме в заключителния етап на подписване на договор. Балонът не може да бъде възстановен, по оценка на комисията той е тотална щета. Това означава, че трябва да бъде изграден нов. Надяваме се това да се извърши от ползвателите", обясни Нейков.

Вижте видео от изказването на Нейков за болона на "Българска армия"


Той разкри, че МФВС и ЦСКА са много близо до подписването на договор за концесия на стадион "Българска армия".

"Всичко като финансови средства от страна на ЦСКА е изчистено, остава да се представят строителните действия по Панчарево и документи за платени данъци. Концесията е за 20+10 години", каза спортният министър.

Кобрата: На 31 март се бия за европейска титла (видео)