Едмонд Назярян и Кирил Милов осигуриха нови два медала за България от Европейското първенство по борба в Будапеща.

Двамата борци достигнаха финалните схватки в своите категории, като утре ще се борят за златото, което дори и да не достигнат, ще имат гарантиран сребърен медал.

Едмонд Назарян достигна до финала в категория до 60 килограма класически стил, където утре ще се бори с турчина Керем Камал за титлата.

По пътя си към второ европейско злато в кариерата си, Назарян победи представителя на домакините Ерик Торба с 8:1, украинеца Жора Абовиян с 3;1, както и арменеца Геворг Гарибян с 10:1.

За титла в категория до 97 килограма класически стил ще се бори и Кирил Милов, а негов опонент ще е Арви Саволайнен от Финландия. По пътя към финала Милов победи унгареца Роберт Ершек с 10:1, норвежеца Феликс Балдауф с 2:1 и украинеца Владлен Козлюк със 7:1.

Айк Мнацаканян пък донесе бронзово отличие на България в категория до 77 килограма класически стил.

Той победи с 4:0 Антонио Каменяшевич от Хърватия, носейки осми медал на България от Европейското.

За съжаление с отличие не успя да се поздрави Йоан Димитров, който в категория до 87 килограма загуби с 1:5 от азера Ислам Абасов.

Ден преди края на Европейското, България е на пета позиция в подреждането по медали със своите 8 отличия. Четири от тях са сребърни, три бронзови, а само Тайбе Юсеин успя да грабне титлата.