Битката за канадската провинция Албърта отново не разочарова в Националната хокейна лига.

Мачовете между Калгари и Едмънтън традиционно имат една по-гадничка страна, подхранвана от взаимната ненавист на феновете в двата града.

И тази нощ не бе различно, като двубоят се превърна в голово шоу, но и карнавал на побоища по леда, което достави още по-голям кеф на зрителите. Все пак си е част от културата на хокея, нали?

Биха се ... общо взето всички, които пожелаха. Майк Смит и Кам Талбът сътвориха атракцията на вечерта, след като за първи път от 4 години в НХЛ пламна и бой на вратари.

Както и в мача, надделя Едмънтън - тоест Смит, който повали на леда съперниковия страж със серия, достойна за боксов супермач.

Куриозно, Кам Талбът игра за врага, преди да иде в Калгари. А Майк Смит бе на вратата на Калгари, преди да станe хокеист на Едмънтън!

Двата отбора се сбиха масово в края на втората третина, след което вратарите се срещнаха в центъра като за някакъв ритуал, очакван от превъзбудената публика.

Битката за Албърта в хокея има 99-годишна професионална традиция. Двата отбора се срещат по 4 пъти на сезон, тъй като са в една конференция. Преди три дни Калгари би след дузпи, а сега Едмънтън отмъсти като гост с 8:3.

Почти сигурно, и двата съперника ще са в плейофите, където може да се срещнат пак и... ясно какво може да се очаква.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos