Атлетът ни Тихомир Иванов остана на четвърта позиция в скока на височина по време на Европейското първенство в зала в Глазгоу. Преди две години в Белград плевенчанинът отново беше на същото място, като разочарованието от изпуснатия медал бе подобно.

Иванов се справи с 222 см във финала, но отпадна на 226 см. В квалификацията той бе преодолял 226 см от втори опит. А сред постиженията си има и 228 см, записани през този сезон.

Шампион стана Джанмарко Тамбери (Ит) с 232 см, а второто място поделиха Констадинос Баниотис (Гър) и Анри Проценко (Укр) с 226 см.

"Бях добре, на загряването скачах много добре - каза Тихомир, видимо разочарован. - Обаче в състезанието не беше така. Опитите ми на 226 сантиметра бяха хубави, като тези на 228 сантиметра в квалификацията. Летя отгоре над летвата, имам минимален контакт с нея и тя пада. Вчера на 228 беше по същия начин."

Навръх националния ни празник 3 март Радослава Мавродиева ще участва във финал на Европейско първенство.

Преди две години, пак на 3 март, тя спечели сребърен медал в тласкането на гюле от континенталния шампионат в зала в Белград. Днес излиза за отличие в Глазгоу.

Мавродиева ще тласка пета поред във финала, който започва в 14,20 часа. В петък Радослава се изстреля във втората фаза на състезанието само с един опит от 18.85 м. Тя е втора в европейската ранглиста за сезона с 19.09 м.