Скудерията трябваше да покаже новия боец за световната титла през 2012 година на специална церемония в базата на отбора, но заради тежките метеорологични условия тази официална част беше отложена. 

Вместо това "черните кончета" пуснаха снимки на новия дизайн на автомобила, носещ името F2012. Впечатление прави двуделният нос на болида с промяна в сечението малко след окачването. Той е "ръбест" и за разлика от конкурентите си Макларън от Ферари са заложили на далеч по-острите черти. Задните крилни елементи също са променени спрямо тези на миналогодишния автомобил. Те ще имат за цел да увеличат аеродинамичното притискане след забраната за обдухването на дифузьорите с предварително загретите отработили газове.

Също така на пръв поглед се забелязват по-различните отвори на кутиите за радиаторите. Над кокпита пък се наблюдава по-различната форма и размери на отвора за въздух към двигателя. Освен стандартния "air intake" над него има и още един отвор, който се намира зад видеокамерата.

Очаква се в най-скоро време инженерите, шефовете и пилотите на тима Фернандо Алонсо и Фелипе Маса да разяснят малко повече неща около новостите в болида, съобщи Novsport.