Там пилотът на Ред Бул обяви, че подозира заговор срещу тима. Той предполага, че колата за сигурност била пусната на пистата, за да намали голямата му преднина. Президентът на германската автомобилна федерация Ханс-Йоахим Щук заяви, че Фетел не се държи спортсменски и трябва да се научи да бъде добър и когато губи.

Теорията на Фетел стигнала до ушите на ФИА и те сложили на шампиона нещо като неофициален изпитателен срок. През тази година Фетел вече веднъж успя да привлече вниманието на Жан Тод с обидата "краставица" срещу Нараин Картикеян.

"Знаем, че доста често след провал Фетел се изразява грубо и това дава лош пример", казват от ФИА. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер опроверга последните слухове, че Себастиан Фетел е подписал договор с Ферари.

Световният шампион бил щастлив в Ред Бул, уверява Хорнер.

"Говорих със Себастиан и той категорично заяви, че не е водил никакъв диалог и не е подписвал нищо с Ферари", казва Хорнер, цитиран от ТопСпорт.

Спекулациите около бъдещето на германеца се засилиха, след като шефът на Ферари Стефано Доменикали обясни как Фетел и Алонсо лесно биха се сработили в един отбор.

"Всеки ден се пише как голяма част от отбора ни отива във Ферари. Ейдриан Нюи, Уебър, Фетел. Дори за мен казват, че ще се местя там", казва с усмивка Хорнер.

Фетел спечели последните два шампионата с отбора на Ред Бул и в момента е на четвърто място на 26 точки от лидера в класирането Фернандо Алонсо.