Британецът за момента остава верен на своя екип Макларън, но договорът му приключва в края на годината, а той не се е засилил да го преподпише на всяка цена. Това разбира се е достатъчно за някои за да предположат, че назрява нещо интересно в екипа на Макларън.

Люис отдавна е свързван с преминаване в Мерцедес, Ферари или Ред Бул (преди новия договор на Уебър), но сега в списъка се включва и Лотус.

Според британски таблоиди, Люис проявява голям интерес към екипа от Енстоун и неговото развитие. Разбира се това е само слух, но новината, че Макларън и Хамилтън не могат да се разберат за параметрите на новия договор са по-близо до фактите. Наскоро дори Рон Денис заяви, че новият му договор ще е съобразен със сегашната икономическа обстановка, тъй като предишният не е отразявал реалната ситуация. Това може да означава само едно - намаляване или запазване на сегашната сума.

В момента Люис печели по 15 млн паунда на година, като някои дори смятаха, че в отчаян опит да го задържат, Макларън ще му предложат петгодишен контракт на обща стойност 100 млн паунда. Парите обаче може и да не се окажат водещи в мотивите на Хамилтън.

Откакто стана световен шампион през 2008 година насам, неговият отбор Макларън така и не успя да му предостави истински шампионски болид. Като прибавим към това и резкият спад във формата му през 2011 година и редицата главоболия, които създаде на своя екип, то отношенията в Макларън може да са далеч по-изострени от това, което ни се показва, съобщава ТопСпорт.