Той завърши за 1:43:13.701 час. Фетел, който стартира от първа позиция, записа четвърта поредна победа в шампионата, трета поредна в Република Корея, осма за сезона и 34-а в кариерата си.

Кими Райконен (Финландия) с "Лотус" финишира втори на 4.2 секунди, а трети е съотборникът му Ромен Грожан (Франция). Фетел водеше през цялото състезание, което беше затруднено заради влизането на автомобил за сигурност два пъти на пистата.

Германецът води със 77 точки преднина на върха в класирането пет кръга преди края на сезона и може да спечели четвърта поредна световна титла още следващата неделя, когато е Гран При на Япония.

Втори е Фернандо Алонсо (Испания) с "Ферари", който днес завърши шести.

"Не беше добре да карам след кола за сигурност, но като цяло състезанието се разви фантастично. Отборът се справи страхотно", каза Фетел след финала.

Нико Хюлкенберг (Германия) със "Заубер" записа изравнен рекорд в кариерата си, завършвайки четвърти. Люис Хамилтън (Великобритания) с "Мерцедес" стартира втори, но остана пети в крайното класиране.

За пръв път автомобил за сигурност влезе на пистата, след като Серхио Перес спука предната си дясна гума. В 37-а обиколка Марк Уебър (Австралия) с "Ред Бул" отпадна.

Пилотът на "Форс Индия" Адриан Зутил удари странично болида на Уебър, след което той напусна пистата и избухна в пламъци.

Излезе втората кола за сигурност и противопожарна кола, а пистата се покри с дим. Фетел води в генералното класиране при пилотите с 272 точки, пред Алонсо със 195, Райконен със 167 точки, Хамилтън със 161 точки и други.

Следващият уикенд е надпреварата за Гран При на Япония.