"Росонерите" разбиха своя съперник с 4:0 като домакин на "Сан Сиро".

Първата опасна ситуация в срещата бе в 13-та минута, когато Ибрахимович технично прати топката към Емануелсон, който стреля опасно, но в страни от вратата на Арсенал.

Милан поведе само две минути по-късно, когато Ночерино намери Кевин-Принс Боатенг в наказателното поле на Арсенал, където той овладя добре топката на гърди и с много хубав и силен удар я прати под напречната греда на вратата на Шчесни за 1:0.

Силната игра на Милан продължи и в 21-та минута Ночерино стреля от границата на наказателното поле на Арсенал, но топката мина на сантиметри над напречната греда на вратата на Шчесни.

Милан покачи на 2:0 с гол в 38-та минута, когато Ибрахимович направи добър пробив отляво на атаката на "росонерите", след което нахлу в наказателното поле на Арсенал и сложи топката на главата на Робиньо, който отблизо направи безпомощен Шчесни.

Домакините можеха да водят с 3:0 още на полувремето, след като в първата минута на добавеното от съдията добавено време Ибрахимович намери Боатенг, но той стреля в страни от вратата на Шчесни.

Милан вкара трети гол в 49-та минута, когато Ибрахимович подаде към Робиньо, който с удар от границата на наказателното поле на Арсенал прати топката в долния десен ъгъл на неубедителния Шчесни.

Арсенал можеше да се върне в срещата в 65-та минута, когато след триходова атака топката премина през Сонг и Анри, след което стигна до Ван Перси, който стреля опасно, но Абиати плонжира и изби в корнер.

В 76-та минута се откри нова възможност пред Ван Перси, но ударът му бе отразен от Абиати.

Милан получи право да изпълни дузпа в 78-та минута, когато Джуру фаулира Ибрахимович в наказателното поле на Арсенал. Наказателният удар бе реализиран от Ибрахимович в 79-та минута, след като шведът прати топката в долния десен ъгъл на Шчесни, който хвана ъгъла, но закъсня с реакцията си.

Арсенал можеше да стигна до почетен гол в мача в 85-та минута, когато Чембърлейн центрира в наказателното поле на Милан, след което Ван Перси стреля с глава, но ударът му бе отразен от Абиати.

Реваншът между двата отбора е на 6 март на "Емиратс", информира Гонг.

Фенове на Арсенал се спречкаха с полицията в Милано

Зенит с драматичен успех над Бенфика у дома