"Кралете" елиминираха своя съперник с общ резултат 5:2.

Още във втората минута Роналдо сътвори шедьовър. Кедира хвърли към него от тъч, почти от тъчлинията португалецът пое и по диагонала с топовен удар, който при странна траектория намери долния десен ъгъл на слисания Серхио Алварес – 1:0.

Гостите тъкмо се окопитиха до средата на първата част и Кристиано Роналдо ги накара да вадят за втори път топката от мрежата. Лука Модрич изведе Роналдо с отличен пас над защитата и Кристиано без да чака с едно докосване от въздуха прати в левия ъгъл – 2:0 след 24 минути игра.

Роналдо бе близо до хеттрик, но след рикошет топката излезе в корнер. После Йозил заобиколи вратаря Алварес, но той добре изби с крака, съобщи novsport. В края на полувремето Роналдо тъкмо се канеше да вкара трети гол, но страничният рефер маркира мистериозна засада, въпреки че той покрит с метри от последния защитник.

Мачът вървеше по-спокойно през втората част до 73-ата минута, когато Серхио Рамос си изпусна нервите и изрита съперник. Рамос срита Аугусто Фернандес и получи втори жълт картон, което остави "белия балет" с 10 души.

Селта натисна, но надеждите да вкара мача в продължения бяха разбити отново от Роналдо. Получи се бърза контра за Реал, Игуаин пусна за притичалия Роналдо и португалецът с левия крак пусна кълбото в долния ъгъл – 3:0 в 88-ата минута.

В последната минута на добавеното време и Сами Кедира също се разписа. Халфът финтира в наказателното и стреля, а вратарят Вила комично допусна топката да мине между краката му за 4:0.

В друг осминафинал Сарагоса за втори път победи Леванте, този път с 2:0 като домакин и с общ резултат 3:0 се класира напред.

Аржентинецът Цукулини изведе домакините напред точно в средата на първата част, а Пако Монтанйес след час игра направи 2:0.