Още с първия двубой италианският гранд си бе осигурил комфортна преднина, след като записа 3:0 като гост, припомня Гонг.

У дома Антонио Конте даде почивка на част от своите звезди и предпочете да започне без Стефан Лихтщайнер и Клаудио Маркизио, които бяха заменени от Симоне Падуин и Пол Погба. Артуро Видал започна като титуляр, а Лука Мароне игра в защита, вместо Джорджо Киелини. Наставникът заложи на Фабио Куалиарела и Алесандро Матри, които действаха в атаката.

От друга страна Скот Браун и Микаел Лустиг не успяха да помогнат на Селик в този двубой заради контузии, каквато мъчи и младия играч Тони Уот. Чарли Мългрю започна като титуляр, но нигерийският защитник Амброуз бе оставен на пейката след грешките, които допусна в първия мач между двата тима. Капитанът на тима Георгиос Самарас, който пропусна първия двубой, подкрепи Гари Хупър в атаката на гостите.

Отборът на Селтик започна много по-мобилизирано срещата, като създаде няколко не лоши атаки, въпреки тежкия терен, заради дъжда в Торино. В 20-та минута Джо Ледли опита шансовете си срещу Джанлуиджи Буфон, но прати топката в страни от вратата.

Полузащитникът Берам Каял също пробва възможностите си, но без успех. За сметка на това първият гол в двубоя падна в 24-та минута. Фабио Куалиарела получи топката на границата на наказателното поле, навлезе, но стреля във вратаря, при добавката обаче Алесандро Матри се оказа точен за 1:0.

Това не отказа футболистите на Селтик, като няколко минути след попадението, Ледли отправи удар отдалеч, Хупър се опита триково да отклони леко топката към мрежата, но класата на Буфон блесна за пореден път. Атаките на гостите не спряха до тук. В 35-та минута Георгиос Самарас центрира по земя, успоредно на голлинията, но нито един негов съотборник не успя да я засече.

Второто полувреме не започна добре за шотландците. В 51-та минута Адам Матюс получи контузия и бе заменен принудително от Джеймс Форест. В 65-та минута домакините успяха да удвоят преднината си и категорично да заявят намерението си да продължат напред в турнира. 33-годишният Андреа Пирло подаде чудесен пас към Артуро Видал, който намери оставения непокрит Фабио Куалиарела, като италианския национал реализира отблизо за 2:0.

През второто полувреме капитанът на Селтик Георгиос Самарас опита да извади тима от неприятното положение, създаде няколко възможности за почетен гол, но до такъв не успя да се стигне.

В крайна сметка Ювентус запази добрата статистика, като спечели седми мач от седем сблъсъка у дома срещу шотландски тимове.