Германците елиминираха испанския си съперник с два гола в добавеното време на реванша на "Сигнал Идуна Парк" снощи след 0:0 в първата среща.

"Велика вечер, която никога няма да я забравя. Всички бяхме пред инфаркт. Не мога да обясня какво се случи след победния ни гол. Чувството беше все едно сме спечелили трофея. В съблекалнята се гледахме шокирано с помощниците ми и си казвахме" "Това е лудост!". това е най-хубавият момент в кариерата ми.", каза Клоп.

"Такива мачове наистина остават в спомените завинаги заради драматичния край", допълни той.

От Малага имаха основателни претенции, че победното попадение в третата минута на добавеното време е дошло от засада, но Клоп смята, че Борусия заслужено продължава напред с оглед на показаното в двата мача.

"Заслужено продължаваме, защото като цяло в двата мача бяхме по-добри. Нуждаехме се от късмет, но не не мисля, че не го заслужавахме. Това може би беше най-слабият ни мач в Шампионската лига за този сезон, но понякога трябва да печелиш и в моменти, в който не си играл добре", каза Клоп.

Защитиникът на германците Невен Суботич пък призна, че победното попадение е дошло от засада. "Не мога да повярвам какво се случи. Това е най-лудият момент в кариерата ми. Сценарият беше като от холивудски филм, в който всичко завърши добре за нас. До последния момент вярвахме и търсихме вратата на съперника. В края късметът ни се усмихна. Мисля, че победното ни попадение беше от засада, но такива неща се случват във футбол. Малага също вкара втория си гол от засада", каза Суботич, цитиран от БТА.