Тимът на Владимир Петкович направи всичко по силите си, за да заличи преднината на турците от 2:0 и бе много близо да го стори, но неточност в отбрана направи каузата им невъзможна, предаде Гонг.

Пред празните трибуни на "Стадио Олимпико" Лацио показа, че ще се бори докрай и в 4-ата минута Антонио Кандрева изпрати застрашителна тупалка към Волкан Демирел. Топката обаче бе насочена право в тялото на вратаря, който уверено улови.

В 13-ата "лациалите" почти откриха при пряк свободен удар на Ернанес. Бразилецът забеляза, че вратарят е доста далеч от голлинията си и опита да го прехвърли. Волкан се върна навреме и улови, но изпусна топката, която тръгна към голлинията. Стражът на "фенерите" обаче успя да затисне топката преди тя да влезе във вратата.

Пет минути по-късно отново Ернанес бе в центъра на събитията, след като добра комбинация му позволи да стреля силно от 25 метра. Кълбото профуча точно покрай гредата зад застиналия Демирел.

Най-добрият шанс за полувремето дойде 4 минути преди неговия край и отново бе в полза на Лацио. Ернанес изведе своя сънародник Едерсон сам срещу Волкан, но последният успя с крак да откаже "седмицата" на Лацио.

Натискът на Лацио даде резултат точно след час игра. Домакините прибегнаха до заучено изпълнение на фаул, при което топката бе подадена вдясно към Кандрева, а той я завъртя към далечната греда. Там Лулич изпревари всички и с глава я промуши покрай Демирел за 1:0.

В следващите минути натискът на "орлите" стана умопомрачителен, но турският гранд като от нищото стигна до гол. В 73-ата минута Пиер Уебо укроти една топка с гръб към вратата и с премерено отиграване я отклони към Чанер Еркин, който с мощен удар матира Маркети.

Оттук нататък домакините се нуждаеха от три гола, за да продължат напред. Това определено се отрази върху увереността на Лацио, който не спря да атакува до края, но не със същия интензитет и концентрация.