По този начин португалският гранд се класира за полуфиналите на турнира, след като в първата среща спечели с 3:1, информира Гонг.

Португалците започнаха силно мача и още в 4-та минута Андре Алмейда стреля опасно, но Тим Крул спаси с крака. Минута по-късно холандският вратар на "свраките" отново се наложи да отразява удар на Алмейда.

Гостите бяха изключително близо до това да поведат в резултата в 27-та минута, когато Гайтан преодоля Крул и от малък ъгъл стреля, но Айдара изби топката от гол линията. Силната игра на португалците продължи и в 35-та минута Ола Джон центрира в наказателното поле на Нюкасъл, където Салвио изпревари Айдара и стреля с глава, но в страни от вратата на Крул.

Две минути по-късно Перес отправи мощен удар от въздуха от около 20 метра, но ударът му бе отразен от Крул. Нюкасъл отбеляза гол в 44-та минута, който обаче не бе зачетен заради положение на засада на Папис Сисе.

В 65-та минута ситуацията се повтори, като Сисе вкара гол, но попадението отново не бе зачетено заради засада. Все пак логичното се случи в 71-та минута, когато Хатем Бен Арфа открадна топката от футболист на Бенфика и чукна към Амеоби, който след това подаде към Папис Сисе, който отблизо с глава, на празна врата не пропусна да вкара.

Четири минути по-късно Сисе можеше да удвои преднината на "свраките", но ударът му бе отразен от Артур. В 88-та минута Гайтан стреля опасно, но Тим Крул спаси. В следващата атака Бен Арфа стреля, но над напречната греда.

Бенфика все пак успя да изравни резултата във втората минута на добавеното време, когато Гайтан пусна към Салвио, който бе изпуснат в наказателното поле на Нюкасъл и отблизо прати топката във вратата на Крул.

Бенфика се класира за полуфиналите на Лига Европа с общ резултат 4:2.