Снощи от "Олд Трафорд" потвърдиха, че 71-годишният шотландец ще трябва да претърпи операция заради проблеми в бедрото и известно време ще трябва да се придвижва с помощта на патерици.

Специалистът обаче не иска да пропусне лятното турне на "червените дяволи", което включва пътувания до Тайланд, Австралия, Япония и Хонконг, но приключва едва 18 дни преди началото на следващата кампания, стартираща на 11 август с градско дерби срещу Манчестър Сити за "Къмюнити шийлд".

"Ще бъда изумен, ако сър Алекс се възстанови навреме за началото на сезон 2013/14", заяви източник от клуба пред "Мирър".

Не е ясно дали Фъргюсън ще бъде готов и за първия кръг на Висшата лига, предвиден за 17 август. Досега шотландецът, който винаги е твърдял, че ще остане в Манчестър, докато здравето му позволява, и е пропуснал само 3 от общо 1 497-те срещи, в които е бил начело на Юнайтед.

През ноември на 2000 година той не присъства на успеха с 1:0 над Манчестър Сити, за да присъства на сватбата на сина си Марк в ЮАР, а през 1998-ма не бе на "Олд Трафорд" за двубоя срещу Мидълзбро, загубен с 2:3, за да бъде на погребение. Третият мач, на който знаменитият шотландец не присъства, бе срещу Скънторп през 2010 година, когато той гледа на живо настоящия вратар на тима си Давид де Хеа в Испания, информира Novsport.

Юрген Клоп е фаворит за поста на сър Алекс