"Това е юбилейната година с цялата власт по спортно-техническото управление е на Наско Сираков. Най-успелият ръководител, голмайстор на всички времена, С неговото решаващо участие по мое време имаме 5 титли, суперкупи, купи. Има пълното ми доверие по всички въпроси, по цялата спортно-техническа, селекция, ветерани, школа."

Босът на "сините" обяви, че до няколко дни в тима ще пристигнат двама централни защитници.

Батков взе отношение и по въпроса с Рамон Лопес, който бе обявен за ново попълнение на тима, но от бившия му клуб "Волин" заявиха, че той все още има действащ договор. Батков заяви, че няма притеснения относно Лопес.

"По отношение на селекцията в напреднали преговори сме с Кевин Бру, минава медицински прегледи, известен ви е, надявам се скоро да го обявим. Първият футболист е Лопес, вече започна подготовка. Спокойни сме относно твърденията на старши треньора на "Волин"."

"В следващите дни ще привлечем 2-ма централни защитници, слабо място ни е това. Помолил съм всички ръководители в "Левски" да се концентрират върху работата си, това се отнася и за мен. Спортният директор и треньора ще коментират с вас спортно-техническите теми. Нека да спрем с приказките и да поработим."

Колкото до предишния престой на Сираков на "Георги Аспарухов" и до начина, по който си тръгна, Батков обясни: "Не искам да се връщам назад. Винаги съм мислил за доброто на "Левски". Винаги съм твърдял, че най-успешният треньор в новата историята на "Левски" е Мъри, а най-успешният ръководител е Наско Сираков. Може би по-рано трябваше да пристъпя към този ход. Просто няма на къде вече. "Левски" трябва да се върне там, където му е мястото – като титли купи, турнири, млади състезатели.", завърши босът на "сините", цитиран от Гонг.