"Не мога тези неща да ви кажа защото днес или до утре ще има пълна яснота. Като тръгнах от нашия стадион за тегленето на жребия, пожелах на мен и отбора да се падне Литекс и ЦСКА домакин, но виждате пак сме домакин, но на Локомотив Пловдив. За яснота по темата, това са въпроси към собствениците. Те когато изяснят всички позиции, тогава ще има резултат и към вас. Още не са решени въпросите кои ще бъдат в ръководството. До ден-два ще се знае", заяви Димитър Пенев.

Запитан какво последно си е казал с Христо Стоичков, треньор №1 на 20-ти век отвърна: "Успехи! Други неща не можем да си говорим".

След като разбра, че в последния 13-ти кръг на първия полусезон ще бъде вечното дерби с Левски, президентът на червените каза: "Знаете, че в нашия футбол в България няма ли Левски и ЦСКА, няма да има и фенове, и интерес. Да има 14 отбора в първенството е нормално. От следващата пък може и 12 или пък 10. Нека тази година да преценим и да дадем оценка как е минало първенството. Ако е добре – да намаляваме, ако е зле- да увеличаваме".

"Трудно ще бъде много", пък коментира Пената на въпрос дали до края в А-група ще оцелеят 14 отбора и продължи: "Трябва да има по-добри и по-богати спонсори. Знаете в цяла Европа какви богати спонсори са. Ние мъчим и държавата и спонсорите, които до този момент са помагали на футбола! От едната страна е благоприятно, че телевизиите тази година по-добре ще помагат. А от друга страна всички, които са във футбола трябва да бъдат по-загрижени и по-точни, за да подобрим и качеството, и спокойствието по трибуните ".