Победата изстреля "канарчетата" на първо място, което те делят с наложилия се с 2:0 над "Локомотив" (София) тим на "Литекс".

"Ботев" надигра "Пирин" с лекота и спечели очаквано с разгромен резултат. Валери Домовчийски даде аванс на своя нов тим още в 12-та минута, когато получи топката след центриране и я вкара с глава със своя първи гол за "канарчетата" в българския елит.

Тодор Неделев завърши триходова комбинация на домакините за 2:0 след половин час игра, докато Мариян Огнянов вкара третия гол само две минути преди края на първото полувреме. Подканян от своите фенове, "Ботев" не отстъпи и отбеляза още четири попадения, с които поведе в класирането.

Появилият се на почивката Абел Анисе се разписа за 4:0 само пет минути след подновяването на играта, а другата резерва Ромарио Кортзорг вкара красив гол за 5:0 в 72-та.

Луис Педро пък се разписа за 6:0 в 75-та минута, когато добави с глава подаване на Кортзорг. Мачът завърши изключително интересно, след като Валери Домовчийски записа втори гол, но не в правилната врата. Той засече топката с глава след центриране на резервата Мартин Газиев в 78-та минута, но я вкара в мрежата на вратаря Адам Стаховяк.

В добавеното време обаче Ботев успя да стигне до нов гол, след като Ромарио Кортзорг се разписа за крайното 7:1.