От изданието определиха "канарчетата" като българската "Барселона" заради начина, по който играе и заради своя треньор Станимир Стоилов, който е почитател на стила на игра на каталунците.

От "Кикер" определят Стоилов като специалист в евротурнирите като припомнят успехите му с "Левски" – класиране в Шампионската лига и 1/4-финал за Купата на УЕФА. Припомня се, че Стоилов е карал стаж в "Барселона" по времето на Франк Рийкард и залага на копие на стила на испанския гранд.

Дали обаче това ще е достатъчно срещу "Щутгарт"?

Според президента на "Черноморец" Митко Събев, който дава интервю за "Кикер", отговорът е "да".

"Ботев" ще приеме "Щутгарт" именно на стадиона на "Черноморец" "Лазур", а Събев се радва, че ще се срещне отново с бившия спортен директор на отбора Фреди Бобич.

"Щутгарт на Фреди ще загуби тук", смята Събев, цитиран от Гонг.

От "Кикер" разказват и за старта на сезона на "Ботев": "Българите стартираха много силно в сезона. След втория кръг са начело на класирането с две победи. През уикенда отборът загря добре със 7:1 срещу "Пирин Гоце Делчев". В центъра на вниманието е един играч, който познаваме и тук: Валери Домовчийски. Бившият играч на "Херта" и "Дуисбург" се погрижи не само за първия гол на Пловдив, а и си вкара автогол за единствения гол на гостите.“

Как ще завърши двубоят "Ботев Пловдив" - "Щутгарт"? Споделете прогнозата си ТУК!