Така двата отбора оставиха крайния изход на двубоя за реванша в Мюнхен след седмица, информира ТопСпорт. 

Противно на някои очаквания, баварците така и не успяха установят пълен превес в мача. Домакините пък подходиха много дефанзивно и през по-голямата част от мача се задоволяваха с това да се бранят.

Гостите обаче много рядко подлагаха отбраната на англичаните под сериозен натиск.  "Червените дяволи" може и да започнаха предпазливо, но иронично стигнаха до гол още в 4-ата минута. Попадението на Дани Уелбек обаче бе отменено още преди топката да влезе във вратата заради високо вдигнат крак.

Реално, първото положение за "Байерн" дойде чак в 31-ата мин. Тогава Робен опита красив фалцов удар от дъгата, който обаче бе майсторски отразен от Де Хеа. Домакините пък търпеливо изчакваха своя шанс на контраатака и той дойде в 40-ата минута Боатенг сбърка фатално и подари топката на Уелбек, който се озова сам срещу Нойер. Нападателят обаче се опита да прехвърли стража, който не се хвана на финта и спокойно улови.

Юнайтед не промени нагласата и след почивката. Манчестърци продължаваха да приемат играта в своята половина, докато гостите изглеждаха твърде плахи в атака. Така, логично или не, се стигна до 58-ата мин, в която "червените дяволи" поведоха. След центриране от корнер, Видич бе оставен непокрит в пеналта и с красив удар с глава хвърли феновете на "Олд Трафорд" в делириум.

Попадението сякаш шокира баварците, които до този момент играе твърде беззъбо в предни позиции. Радостта на домакините обаче трая едва десетина минути. Рафиня центрира отдясно, влезлият като резерва Манджукич свали с глава на Швайнщайер, който с рязък удар от точката на дузпата не остави шансове на Де Хеа - 1:1.

Двата гола поотвориха мача, макар че до края немците отново бяха по-активният отбор. В 78-ата минута Робен бе близо до това да изведе отбора си напред. Холандецът получи пас в пеналта от Гьотце, но с по-слабия си десен крак стреля на сантиметри покрай гредата.

В последната минута за втори жълт картон бе изгонен Швайнщайгер, но до края не остана време, за да могат домакините да се възползват от численото си преимущество.

Гуардиола: 1:1 е коварен резултат