При силен вятър и пред погледа на шампионката от "Ролан Гарос" Мария Шарапова поставеният под номер 4 българин надигра със 7:5, 6:3 участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джеймс Уорд.

Вижте снимки>>>


Хасковлията постигна първи пробив в 12-ия гейм и победи в първия сет със 7:5. В четвъртия гейм на втората част Димитров отново спечели подаването на Уорд, след което поведе с 4:1, а след това и с 5:3 и затвори двубоя от втория си мачбол след малко повече от един час игра на централния корт на "Куинс клуб".

Следващият съперник на българина ще бъде победителят от двубоя между французите Никола Маю и Едуар Роже-Васлен. "Всеки път, когато играя тук, чувството е специално. Не е лесно да играя срещу Джеймс.

Той има огромна подкрепа. Чакам с нетърпение следващия ми двубой. Доволен съм, че спечелих първия си мач на трева. Надявам се да изиграя възможно най-много мачове на трева тук преди началото на "Уимбълдън", заяви Димитров след срещата, цитиран от БТА.

Преди два сезона 23-годишният българин достигна до полуфинал в Лондон. Григор Димитров ще играе и в турнира на двойки в английската столица, където негов партньор е Станислас Вавринка (Швейцария).