Това остави отбора на Любослав Пенев с три точки от два мача, докато възпитаниците на Нико Ковач продължават с пълен актив. Италианците победиха трудно Азербайджан с 2:1 и също са с шест точки, а Норвегия е равна с България след победата си с 3:0 в гостуване срещу аутсайдера Малта, предаде БТА.

Вижте снимки>>>


Хърватите овладяха бързо играта на стадион "Васил Левски" и първото полувреме премина именно според техните желания. Те обаче трудно стигаха до положения срещу Владислав Стоянов, но спокойствието в играта на участниците на последното световно първенство беше наградено с нелеп гол.

При центриране на Иван Ракитич в 36-та минута топката прекоси цялото наказателно поле и попадна в непокрития Иван Перишич, който стреля към далечната греда. Вместо да избие слабия удар обаче, Николай Бодуров довкара топката в мрежата на Владислав Стоянов и Хърватия поведе в резултата.

Малко след попадението на хърватите и България получи отличен шанс за гол, който обаче беше пропилян. Гостите се опитаха да изнесат отбранителната линия извън наказателното поле след избита топка от ъглов удар, но тя попадна в нахлуващия в наказателното поле Владимир Гаджев.

Неговият опит да изравни обаче беше неуспешен и хърватите се оттеглиха на почивка с гол аванс. Българите притиснаха съперниците си през второто полувреме, но рядко притесняваха хърватите, които от своя страна избраха контраатаките.

Първият по-сериозен удар дойде в 68-та минута, когато Ивелин Попов подаде на оставения сам на около 30 метра Георги Илиев и той стреля, а топката прелетя много близо до лявата странична греда на пазената от Даниел Субашич врата.

Андрей Гълъбинов опита удар от добро положение малко след удара на Илиев, но хърватски защитник блокира топката и тя излезе в корнер. Именно ъгловите удари се оказаха основния коз на гостите, които печелеха повечето въздушни двубои и не оставяха шанс на българите да играят в наказателното поле на Субашич.

Резервите на Любослав Пенев играеха много активно, като и третият появил се в игра след Илиев и Гълъбинов - Александър Тонев, имаше шанс да се разпише. Той отправи силен удар с левия крак към вратата на хърватите в 77-та минута, но отново Субашич се намеси добре.

Българите играеха трудно в последните минути, но все пак тръгнаха напред и търсеха гола. Това обаче не даде резултат и Хърватия спечели с 1:0 след автогола на Бодуров през първото полувреме.