Коментарите съдържат смесица от тънки сметки за следващите мачове на "адзурите" с Ирландия и Кипър, иронични бележки по повод някои от изявленията на Марчело Липи на пресконференцията му във вторник и тъжната констатация, че единствената звезда на Италия е вратарят Джанлуиджи Буфон. Тънките сметки се свеждат до два сценария.
Първият е победа довечера срещу България, което прави следващият двубой с Ирландия без значение за класирането на финалите. Всякакъв друг резултат в Торино може да принуди "адзурите" да заложат всичко на последния си мач в групата срещу Кипър. Кипърците ще пристигнат в Парма, екипирани като туристи, а не като завоеватели с наточени ятагани, прогнозират тукашни медии. Изявлението на Марчело Липи, че ще се радва и на победа с автогол на българите не се харесва на футболните наблюдатели. Всичко ще зависи довечера от това какво ще съумее да покаже Италия на терена. Ако искаме да прекършим амбициите на Бербатов, Петров и компания, ще ни трябва много по-голямо вдъхновение от демонстрираното в Грузия. Освен това няма всеки път да се намира по някой Каладзе, който да реши мача, предупреждава всекидневникът "Темпо".
Липи упорито твърди, че не е притеснен от това, че нападателите му не бележат голове и се опитва да разведри драматичната ситуация, продължава вестникът и цитира старши треньора: "Щом казвате, че България има силна защита, а нашето нападение не реализира, тогава ще завършим 0:0. Онова, което се говори за нас ни влиза от едното и излиза от другото ухо. Уважаваме критиките, но вземаме присърце само онова, което си казваме тук, а не приказките навън. От 40 години съм във футбола и обстановката за играчите е все същата. Освен това не виждам в момента наоколо чак толкова феноменални национали".
Журналистите са на мнение, че това признание на Липи за липсата на звезди в неговия тим е подкрепено и от сравнението, което той направи за играчи от световна величина - "Буфон струва колкото Марадона, Меси или Кака". Може и да е вярно, но все пак е по-удачно да не се правят сравнения между вратар, който трябва да се спасява от голове и нападатели, които ги бележат, препоръчва "Темпо".