За него се знае само, че е много богат, а истинският му бизнес е в чужбина. Според изданието, Мачев вече е платил 2 милиона евро за 1/3 от клуба, като това са само 50% от сделката, останалите пари ще бъдат доплатени по-късно.
От "Герена" твърдят, че Тодор Батков използвал парите, за да плати заплатите и премиите на футболистите за шампионската титла и останалите разходи около отбора от началото на сезона. Очаква се новината за новия собственик да бъде обявена в петък, когато трябва да се проведе Общото събрание на акционерите на ПФК Левски АД.
Според запознати Мачев има амбициите да стане мажоритарен собственик на Левски. Очаква се до края на годината Батков да продаде клуба, като интерес има от още няколко родни бизнесмени. Иван Мачев често впечатлява всички на "Герена" със супер-луксозните си автомобили – веднъж дошъл с последен модел Ферари, друг път с Ламборджини. Идвал и с Порше. Охраната му също се движи с луксозни лимузини. Той често сяда в ложата на стадион "Георги Аспарухов", като според запознати е доста близък с Константин Баждеков.
Синът на Иван Мачев играе в ДЮШ на Левски, където треньор му е Петър Петров-Чората. Бизнесменът често помага финансово на детските формации на "Герена". Преди година той платил за два мача на отбора на Петров с Милан в Италия.