Със спечелената точка играчите на Фъргюсън оглавиха временното класиране и правят един от най-добрите си стартове на сезон от 1990 г. насам. Добър мач за тима си направи Димитър Бербатов, който особено през втората част бе много активен и опитваше да организира атаките от по-задна позиция. Българинът отбеляза и изравнителното попадение, което бе негово второ поредно в първенството. Той имаше уникален шанс да донесе дори победата, но ударът му в последните секунди бе избит от защитата на Съндърланд.
През първото полувреме шампионите на Англия се представиха неузнаваемо слабо. Халфовата линия на тима бе напълно надиграна от играчите на Съндърланд, а това неминуемо се отрази на Бербатов и Руни, които останаха незабележими. В 7-ата минута Дарън Бент се възползва от поредна неубедителна изява на Джон О'Шей и между неговите крака реализира в долния ъгъл на Бен Фостър. Безсилието на Юнайтед стигна дотам, че те почти нямаха положения пред вратата на Съндърланд за цялото първо полувреме.
С началото на второто полувреме изглеждаше сякаш "червените дяволи" отново ще стигнат до пълен обрат. Тон за това даде Димитър Бербатов. Българинът засече с изключителна задна ножица центриране на О`Шей за 1:1. Това бе 39-о попадение на деветката на Юнайтед във Висшата лига срещу 22 различен отбор. Тъкмо, когато положенията се редяха едно след друго пред Крейг Гордън, гостите нанесоха своя втори удар.
Анди Рийд центрира балонно топката в наказателното поле на шампионите, където Кенуайн Джоунс надскочи Видич и недоразумението Бен Фостър и направи 2:1 в 59-ата минута. След гола Фъргюсън опита да промени ситуацията на терена с влизането на Антонио Валенсия и Майкъл Карик, но липсата на ветерана Райън Гигс се усещаше отчетливо. С най-сериозните пропуски пред Гордън в тези минути се отчете Уейн Руни, който като цяло направи много слаб мач. В заключителните секунди на срещата Юнайтед обсади вратата на своите гости.
Центриранията на Нани валяха от всички възможни позиции и в крайна сметка това даде резултат. При едно от тях се стигна до голямо разбъркване, Патрис Евра стреля, топката рикошира в Антон Фърдинанд и влетя в мрежата.
Манчестър Юнайтед остава начело на класирането с 19 точки, въпреки равенството. Утре обаче Челси еднолично може да поведе колоната, ако победи Ливърпул. В същото време Съндърланд също прави чудесен старт на сезона. Момчетата на Стив Брус имат 13 точки от началото на кампанията и заемат великолепното за тях шесто място.