Документи за разследването се чакат още от Австрия, Русия и Гърция. Фолк дивата е заподозряна, че докато е била начело на футболния клуб Обилич, е присвоила близо 12 милиона евро от трансфер на футболисти в клубове на тези държави.
Окръжната прокуратура в Белград поиска от чуждестранните съдебни органи да предоставят оригиналните договори на футболистите на Обилич, подписани при трансферите в чужбина, съобщи DarikNews.
Цеца Величкович е обвинена, че в периода от 1998 година до март 2003 година е използвала служебното си положение като председател на ФК Обилич и е продавала играчи на чуждестранни клубове, а във финансовите документи не са отбелязвани парите, взети за трансферите.
Според документите, футболен клуб няма договори за продажбата на футболисти в чужбина. Футболният съюз на Сърбия е установил, че сръбската фолк звездата е злоупотребила със служебното си положение при трансферите на 15 футболисти.
В България спорни са договорите за трансфера на футболистите Небойша Йеленкович и Милан Обрадович в българския Литекс.
Цеца Величкович е една от най-известните фолк певици, вдовица е на убития в Белград при атентат Желко Ражнятович - Аркан.