Нападателят на Франция Тиери Анри призна, че топката е ударила ръката му, преди да падне попадението, изпратило "петлите" на Световното първенство в ЮАР догодина. Анри и съотборниците му ще пътуват за Мондиала, след като направиха 1:1 след продължения на реванша от баражите срещу Ейре. Първият мач бе завършил 1:0 в тяхна полза.
Скандален гол класира Франция на Мондиала
Голът в добавения период обаче бе абсолютно скандален, след като Анри използва ръката си, за да добута топката до Уилям Галас, който от своя страна отбеляза решителното попадение. При това нападателят на Барса употреби ръката си не веднъж, а цели два пъти!
"Топката удари ръката ми, и трябваше да бъде свирена игра с ръка. Аз продължих да играя, реферът позволи. Щеше да е по-добре, ако бе спрял играта, но в случая аз не съм съдия," заяви Анри.
Запитан дали това няма да помрачи малко радостта от класирането на Мондиала, нападателят бе категоричен: "Не, не, ние се класирахме! Дори мога да кажа, че заради тези трудности, радостта е още по-голяма."
"От една страна, мисля, че направихме добър мач. Хората тук малко бяха подценили Ейре, като говореха, че не са силен противник. Това бе грешно, видя се, че не ни беше никак лесно. Когато играеш с отбори от Острова, можеш да очакваш всичко," допълни Анри за мача.
За него това ще е четвърто Световно първенство. "Нека да почакаме, още не съм там. Винаги има опасност от контузии. Днес дори получих травма в 50-та минута след сблъсък с Шей Гивън. Но пожелах сам да остана на терена, въпреки болката. Не искам да урочасам нещата," отбеляза по въпроса нападателят.
Естествено, от лагера на Ейре веднага реагираха гневно на закъснялото признание на Анри. Ричард Дън отговори: "Мисля, че това, което той направи е безочливо. Решението дори не е трудно."
Кевин Дойл продължи: "Това е отвратително. Сигурен съм, че Анри не може да е очаквал, че ще му се размине, защото бе очебийно. Освен Шей Гивън, страничният арбитър имаше най-добра видимост."