Враждата между каталунците и кастилците пък се е превърнала в запазена марка на футболното шоу, което приковава вниманието на милиони привърженици на футбола, предаде Novsport.
Историята на дербито започва през далечната 1902 година, когато е създаден Реал (Мадрид), а до момента двата тима имат 158 срещи в "Ла Лига" – 68 победи за "белия балет", 60 за Барселона и 30 равенства. Двубоят на стадион "Ноу Камп" обещава да бъде изключително интригуващ, защото на терена ще се появят такива звезди като Лионел Меси, Златан Ибрахимович, Кристиано Роналдо, Кака и т.н.
Треньорът на каталунците Пеп Гуардиола вече има изграден отбор, който през миналия сезон спечели фантастичен требъл. Наставникът на Реал (Мадрид) Мануел Пелегрини пък може да се похвали, че в състава му са един от най-добрите играчи в света в момента, но в някои от двубоите от началото на сезона си пролича, че те не са достатъчно сработени. Пеп Гуардиола отново ще заложи на познатата схема 4-3-3, като на върха на атаката ще действа шведът Златан Ибрахимович, а по крилата ще оперират Меси и Иниеста. Аржентинският магьосник Меси и нападателят Ибрахимович имат проблеми с контузии, но почти сигурно те ще започнат като титуляри за Барселона.
Наставникът на Реал Мануел Пелегрини до последно ще се чуди на коя схема да заложи. По всяка вероятност той ще избере постройката 4-2-3-1, като на върха на атаката ще действа французинът Карим Бензема, а от по-задни позиции ще атакуват Кристиано Роналдо, Кака и Марсело. Португалската звезда Роналдо лекуваше доскоро неприятна травма в глезена, но в сряда изигра 20 минути при успеха на "белия балет" над Цюрих.
Вероятни състави:
Барселона: Валдес, Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал, Туре, Шави, Кейта, Иниеста, Меси, Ибрахимович
Реал: Касияс, Рамос, Пепе, Албиол, Арбелоа, Шаби Алонсо, Ласана Диара, Кака, Марсело, Роналдо, Бензема